Újra a Nyugatinál, az óra alatt – kedvenc találkozóhelyünk teljesen megújult

Befejeződött felújítás a Nyugati téren, nagyobb és szebb lett a tér. Több lett a zöldfelület, új a térburkolat, de megmaradt és modernizálták az órát, mely évtizedek óta kedvenc találkozóhelyünk.


Budapest ismét egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb - mondta Tarlós István főpolgármester az ünnepélyes átadáson. A legfontosabb változások között említette, hogy a korábban, lényegében az egész teret uraló lépcsősor jóval keskenyebb és rövidebb lett. A járólépcső mellett kialakítottak egy úgynevezett kiülős lépcsősort. Hozzátette: több lett a zöldfelület és a fa is a téren, és a tervek szerint később egy kijelölt gyalogátkelő is lesz még a Bajcsy-Zsilinszky úton.


 
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója


Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros polgármestere elmondta: a májustól szeptemberig tartó felújítáás költsége 509 millió forint volt, melyből mintegy 300 milliót a főváros biztosított a Tér-Köz elnevezésű pályázaton keresztül.A tér felületei antigraffiti bevonatot kaptak, és hamarosan négy újabb, nagyfelbontású térfigyelő kamerát helyeznek ki – közölték a sajtótájékoztatón.


MTI, budapestvideo.hu/MCOnet