Még idén átadják a Magyar Zene Házát a Városligetben

A Városliget megújítása gőzerővel folyik a fővárosban. Eddig 150 ezer négyzetméter zöldfelületet frissítettek fel, megépült megannyi szabadidős szekció, 2021-ben pedig a CNN szerint is figyelemre méltó Magyar Zene Háza épül fel. Sok egyéb beruházást is folytatnak a területen. 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020-ban adták át a közkedvelt kutya parkot és a városligeti futókört, a Mőcsény Mihály botanikuskertet, megépítették a Múzeum Mélygarázst, és összesen 150 ezer négyzetméter zöldfelületet hoztak rendbe. Parkosították az eddig leburkolt felületek egy részét, új növényeket, fákat telepítettek a már meglévők mellé.

 

A Biodóm épülete

A Biodóm épülete

 

Építészeti szempontból is jó ütemben halad a projekt. Épülőfélben van a fedett állatpark, vagyis a Biodóm, a Néprajzi Múzeum épülete is magasodik, a tervek szerint 2022-re átadják. Megújítják a Rondót, felépítik a Ballon kilátót és a promenád is bővülni fog a Dózsa György út mentén.

2021-ben készül el a komáromi Csillagerőd és a Magyar Zene Háza is. Utóbbit a CNN tévécsatorna is az egyik legjobban várt épületek közé sorolta. A Városligeti-tó mellett kap helyet az épület, ahol hangversenyektől kezdve interaktív kiállításokon át zajlanak majd a rendezvények.

“A ház kivitelezése jó ütemben halad, az organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezete és az egész Európában legnagyobb, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, hatalmas üvegfalai már láthatók, tavasszal pedig megkezdődik az állandó kiállítás építése is” - nyilatkozta a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, Baán László. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Máthé Zoltán