A Városliget eddig 150 ezer négyzetmétere újult meg

Dübörög a Liget Budapest projekt, átadták már a botanikus kertet, egy kivilágított, modern futókört két kilométer hosszan, emellett a kutyasétáltatásra is használt liget új infrastrukturális beruházása, a kutyás élménypark szintén várja már a látogatókat.

A csodákat rejtő parkfejlesztés során a legszembetűnőbb a modern, eddig ritkán látott elemekkel megtűzdelt kutyás élménypark, ahová nemcsak sétálni vihetjük le a kutyát, hanem komplex élményt adhatunk neki.
 
Remek megoldás, hogy a kis- és nagytestű kutyák külön teret kaptak, így a dominanciaharcok zöme elkerülhetővé válik. A félhektáros, körbekerített területen ügyességi elemek, alagutak, ugratók, szlalompályák vannak. Kutyák és gazdáig részére is kihelyeztek ivókutakat, fákkal árnyékolt padokkal egyetemben. Több, mint tízezer cserjét és fát ültettek el a most átadott területen. 
 
A megújult városligeti szakasz
A megújult városligeti szakasz
 
A kutyás parkon túl kiépült egy futóút is. A Városligeti Futókör egy két kilométeres, kivilágított futószakasz megfelelő, futásra alkalmas, színezett burkolattal. Bemelegítő terület is van a futókör belépési pontján, több helyütt pedig ivókutakat lehet fellelni az út mentén.
 
A régóta elhanyagolt, régi pompáját elveszített botanikuskert most újra csodálatosan, megújulva várja a látogatókat. 335 fajta növény új otthona a kert, lugasok és egy patakrendszer is helyet kapott az itt kiépített Kneipp-ösvényen. Az ösvény hangulatáról egy youtube-on megnézhető bejáró-videó tanúskodik, melyet ide kattintva lehet megtekinteni.
 
 
M. A. 
Forrás és fotó: mti