Szijjártó Péter jelentette be az újabb csepeli beruházást

200 munkahelyet teremt METRANS Danubia Kft csepeli beruházása - jelentette be zijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter .

Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége, a HHLA AG Csepelt választotta legújabb beruházásának célpontjává.  A több tízmillió eurós nagyságrendű beruházás segít abban, hogy Magyarország a kelet-nyugati áruforgalom csomópontjává válhasson.

Szijjártó Péter külgazdasági –és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a csepeli beruházásnak nemzetgazdasági jelentősége van. Kiemelte, a kormány fontos feladata, hogy Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből hasznot húzzon, ezért van szükség ilyen jelentős logisztikai-infrastrukturális fejlesztésekre.

 

 

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a Metrans

 

Csepelen mindig nagy örömmel fogadnak minden olyan fejlesztést, amely munkahelyeket teremt - mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Mint kiderült: a beruházás első ütemében kialakítják a raktározási területet, továbbá vágányokat, parkolóhelyeket építenek, majd egy szociális épület és egy irodaház is megépül.A több tízmillió eurós beruházás nyomán 200 új munkahely létesül.


-kt-

Forrás: csepel.hu, MTI, kormany.hu