Újra teljes vonalon jár a 2-es villamos

Október 31-én (szombat) üzemkezdettől újra teljes vonalon közlekedik a 2-es villamos, a 2A pedig november 2-ától (hétfő).
Október 31-én (szombat) üzemkezdettől ismét a teljes vonalon, Vágóhíd H - Jászai Mari tér között közlekedik a 2-es villamos. Munkanapokon reggel csúcsidőben pedig ismét közlekedni fog a 2A jelzésű betétjárat Boráros tér H - Jászai Mari tér között. A délutáni csúcsidőben minden villamos 2-es jelzéssel a teljes vonalon közlekedik.

 

A 2-es villamos Fővám téri aluljárójának átépítése a 4-es Metró építésének felszíni munkálataihoz kapcsolódóan zajlott. A villamos ezért 2007 nyara óta megosztva közlekedett a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, illetve a Czuczor utca Vágóhíd H között, a kimaradó szakaszon pedig autóbuszos pótlás volt. Az új aluljáró sokkal tágasabb és esztétikusabb, a felszínre mozgólépcsővel és lifttel is fel lehet jutni. A biztonság érdekében állandó ügyelet lesz az aluljáró területén.

 

Másfél év alatt, 1,7 milliárd forintból újult meg teljesen a Fővám téri gyalogos aluljáró. Az 1200 négyzetméteres létesítményben négy lépcső, két mozgólépcső és két lift biztosítja az utasok kényelmét. A szombattól ismét teljes vonalán közlekedő 2-es villamos pályája részben, 440 méter hosszúságban újult meg, mintegy 700 millió forintból. A 4-es metró építéséhez kapcsolódó projekt része a belváros revitalizációját célzó fővárosi erőfeszítéseknek, amelyet az Európai Unió jelentős összegekkel támogat.

 

Összesen 4 lépcső, 2 mozgólépcső és 2 lift biztosítja az utasok kényelmét, azaz immár a mozgásukban korlátozottak, idősek, babakocsisok is könnyen megközelíthetik az aluljárót.


[Forrás: OrientPress Hírügynökség - budapest.hu]

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!