Rogán Antal: "Tarlós István jó főpolgármester lesz!"

Rogán Antal interjújában Tarlós Istán főpolgármester-jelöltségéről és a bankadó témakörét érintően fejtette ki véleményét.
Rogán Antal interjújában kijelentette, hogy lényegében az országos választmány egyértelműen Tarlós Istvánt jelölte meg főpolgármesternek. Tarlós István jó főpolgármestere lesz a következő négy évben a városban, hiszen itt változásra van szükség, - tette hozzá.  Az MSZP és az LMP közös főpolgármester-jelöltjét érintően kijelentette, hogy elve téves felvetés az elgondolás, hiszen „az LMP szakítani a múlttal a szocialistákkal együtt." Horvát Csabát, az MSZP főpolgármester-jelöltjét viszont pont azt a régi rendszerben működő MSZP képviselőjének tekinti, - a régi értékrendeket képviseli tette hozzá Rogán Antal.

Rogán Antal a TV2 Mokka című műsorában 2010. július 12.


Véleménye szerint Tarlós István elszántan dolgozott az elmúlt 4 évben, ott volt a közgyűlésben is mindvégig. Mindig a városra koncentrált, nagyon közel közelről látta, hogy mi minden romlott el a Fővárosban, - jelentette ki.

A bankadót érintően kifejtette véleményét: „a bankadó egyetemlegesen céloz meg mindenkit a pénzintézeti szektorokban, csak nem szabad elfelejteni: vannak kicsi és nagy pénzintézetek, nagytőke erővel bírok és kis tőke erővel bírók mind jelen vannak. Van egy origó pont piac: meghatározott biztosítók uralják a piacot és oda belépni nagyon nehéz, s azt mondja: ebben a körben azt a döntést hozták meg végül, hogy azokat, akik versenyt teremtenek kiveszik az adó alól, s majd csak a nyereségi küszöb átlépése után fognak adózni."


5. kerület Online - (5kerulet.bpn.hu)
*MA*