Rogán Antal döntött: marad

Újra indulni fog Budapest V. kerületének polgármesteri posztjáért a fideszes Rogán Antal, aki jelenleg is vezeti a belvárost. Továbbra is a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, és nem főpolgármester-helyettesként kívánja kivenni a részét a munkából.
Rogán Antal döntését a következőkkel indokolta: „Azok az emberek, akik megválasztottak négy évvel ezelőtt polgármesternek, megválasztottak néhány hónappal ezelőtt országgyűlési képviselőnek, csalódásként élnék meg, hogyha ugyan egy csábító lehetőségért meg egy ambícióért cserébe, de elmennék".

Mint fogalmazott, „megérintette" az a lehetőség, ami szerinte megnyílik az ősz folyamán, ugyanis biztos benne, hogy a budapestiek változást akarnak az őszi választáson, és a fővárosnak új vezetése lesz. Emellett személyes ambíciója, hogy Budapest megújításában minél nagyobb részt vállaljon.


Rogán Antal döntött: marad

Minden politikus pályáján van egy olyan pillanat, amikor „a hűség előbbre való az ambíciónál" - mondta Rogán Antal, megjegyezve, hogy az ő életében most jött el ez a pillanat


Elmondta, hogy sokak biztatták arra, hogy élje ki ezen ambíciót, és éljen a lehetőséggel, az utca emberének véleménye a belvárosban azonban különbözött ettől. Mindezek alapján úgy döntött, ismét szeretne indulni a belváros polgármesterségéért, a Fővárosi Közgyűlésben pedig képviselőként kívánja kivenni a részét a munkából. „Budapestnek is megújulásra van szüksége, ezt azonban én, azt hiszem, a következő négy évben még a belváros polgármestereként szeretném szolgálni leginkább" - fűzte hozzá. Az az ambíciója, hogy szeretné, ha Budapesten elindulnának a változások, „ha ez elindul a következő négy évben, az nagyon jó dolog lesz, ebből szeretném kivenni a részem, de soha nem volt olyan ambícióm, ami ezen túlmutatna" - mondta Rogán Antal.


(Forrás: mno.hu)

5. kerület Online - (5kerulet.bpn.hu)
*MA*