Rogán Antal: "A hűséget választottam!"

Rogán Antal a HírTV Rájátszás című műsorának vendége volt, melyben megerősítette azt az információt, hogy nem főpolgármester-helyettesként kívánja kivenni a részét a munkából, hanem újra indulni fog Budapest V. kerületének polgármesteri posztjáért.

Rogán Antal, mint ahogy azt már korábban is megírtuk, úgy döntött, hogy újra indulni fog Budapest V. kerületének polgármesteri posztjáért. Továbbra is a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, és nem főpolgármester-helyettesként kívánja kivenni a részét a munkából. Rogán Antal megerősítette, hogy végleges a döntése: "Budapesten változás lesz 2010 őszén és Tarlós István lehet az új főpolgármester, biztos vagyok benne, hogy végre 20 év után egy változás kezdődhet meg." Külön megjegyezte, hogy családján kívül a választópolgárok véleményét is kikérte, hogy döntését miként is véglegesítse. Hozzátette: "Minden politikus életében van egy olyan pillanat, amikor az ambíció és a hűség között választani kell."

Kiemelte, hogy külön köszönettel tartozik Tarlós Istvánnak, aki türelemmel és megértéssel fogadta el döntését; de segítségére továbbra is számíthat a Fővárosi Közgyűlésben.


Rogán Antal a HírTV Rájátszás című műsorában 2010. augusztus 12.


Elmondta azt is, hogy a belváros anyagi és pénzügyi helyzete stabil: "gyakorlatilag nem költöttünk működési célra hitelt, csakis fejlesztésekre." Biztos abban, hogy a következő ciklusban is végigtudják ezt csinálni.

A fejlesztéseket és építészetet érintően elmondta, hogy az elmúlt négy évben a fővárosi Önkormányzat bizonyos vezetőinél látott olyan képeket, amelyek soha megnem valósult fejlesztéseket tartalmaztak, - mondta.

Majd kijelentette, hogy több rossz döntést is hozott az előző kormány: de ezek közül vagy van lehetőségük változtatni, vagy már késő; de utólag érdemes lenne megkérdezni az illetékeseket, hogy mit-miért-mennyiért csináltak.


(Forrás: fidesz.hu)

5. kerület Online - 5kerulet.bpn.hu
*MA*