Rogán Antal a Duna TV hattól nyolcig című műsorában

Rogán Antal, az V. kerület polgármestere nyilatkozik a budapesti csúcstalálkozókkal kapcsolatos forgalmi problémákról és a Kossuth téri beruházásokról.

Megbénította a főváros közlekedését a két csúcstalálkozó, melyeket a múlt héten rendeztek Budapesten. A Visegrádi Négyek találkozója és a Duna-csúcs, miatt több útlezárás is volt. Lezárták az Alsó-rakpartot is. Rogán Antal szerint erősen indokolatlanok voltak ezek az intézkedések, csupán azért, mert néhány Közép-Európai miniszterelnök találkozott egymással.

 

Rogán Antal a Duna TV Hattól nyolcig című műsorában:

 


A polgármester elmondása szerint, ezek az intézkedések megfontolandók, hiszen 2011. januárjától az Európai Uniós elnökség idején, egészen 2011. június végéig megbéníthatják a forgalmat, mivel az ilyen csúcstalálkozók követik egymást ebben az időszakban. Rogán Antal nyilatkozatában elmondta – Az igazán nagy csúcstalálkozókat nem feltétlenül a belvárosban kell tartani, hanem más helyszíneket is be lehetne vonni – mondta a polgármester.

 

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere

 

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere


A forgalmi korlátozásokról is szó esett a riportban. Rogán Antal példaként említette a konvojos közlekedést és a Parlament közelében lévő helikopter-leszállót, melyek segítenék az ilyen találkozókon a miniszterelnökök eljutását a helyszínekre, és nem tartanák fel a forgalmat. Nem kellene állandóan lezárni az egész Alsó-rakpartot és egész útszakaszokat a konvojok miatt, ha szakaszos lezárásokat alkalmaznának.


Rogán Antal elmondta – A legfontosabbnak azt tartom, hogy a város élete szempontjából kulcsfontosságú Alsó-rakpartot ne bénítsuk meg. Ha ezt sikerül elérni ez már egy óriási előrelépés. Az összes többi útvonalon csak szakaszos lezárások legyenek, különös tekintettel a Ferihegyi gyorsforgalmira – mondta Rogán Antal.

 

Rogán Antal, az V. Kerület Fideszes polgármestere

 

Rogán Antal, az V. Kerület polgármestere


Belváros-Lipótvárosi polgármester elmondása szerint a Kossuth téri mélygarázs ügyében van egy előrelépés. Az országgyűlés elnöke intézett egy levelet a főpolgármester-helyetteshez, Ikvai-Szabó Imréhez, amelyben javasolja, hogy a Kossuth téri beruházásokat halassza el a Fővárosi Önkormányzat 2011. június utánra a közelgő Európai Uniós elnökségre tekintettel.


Ez az intézkedés alkalmat ad a tervek áttekintésére, hiszen végig kell gondolni a 4 milliárdos mélygarázs és az 1,2 milliárd forintos felszínrendezés megvalósítását. Az ország jelenlegi helyzetében mindenképpen meggondolandó, hogy több, mint 5 milliárdot költsenek ezekre a projektekre, de a tervek áttekintésével feleslegesen kidobott pénzt menthetnek meg az ügyben érintettek.

 

- RJ -

(Forrás: Fidesz.hu)


V. Kerület Online


Szóljon hozzá a fórumon!