Novembertől megkezdődik a felújítási munka a Ferenciek terén

Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere október 24-én jelentette be, hogy november elejétől megkezdődik a Ferenciek tere átalakítása. A beruházás több milliárd forintból valósul meg.
Rogán Antal - polgármester, Budapest V. kerületA "Belváros új főutcájának kiépítése" program részeként teljesen megújul az V. kerületi Ferenciek tere. Rogán Antal, a városrész polgármestere október 24-én jelentette be, hogy november elejétől megkezdődnek a munkák az érintett területen. A két év alatt megvalósuló beruházás nyomán amellett, hogy az egész Ferenciek tere megszépül, a környékén átalakul a forgalmi rend, a buszok a középső sávokban fognak közlekedni, az aluljárók kiváltásának érdekében pedig felszíni gyalogos kapcsolatokat létesítenek. Rogán Antal elmondta, hogy a kivitelezési szerződést már aláírták, és a források, valamint a szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak a munkák megkezdéséhez.

A Ferenciek terének teljes átalakítása a "Belváros új főutcájának kiépítése" projekt egy hárommilliárd forintos részét képezi. Emellett több más felújítási program is kezdetét veszi hamarosan a belvárosban, mely érinti a Kossuth teret, a Váci utcát, a Széchenyi teret, a Március 15. teret és a 2-es villamos pályáját is. Ezek további több tíz milliárd forintos beruházást jelentenek.

Fotók: www.fidesz.hu

-W-