Nagyágyúkkal készülnek a pártok

Ismert politikusok csapnak össze néhány körzetben az egyéni mandátumért áprilisban.

Rogán–Steiner–Debreczeni-küzdelem lesz áprilisban a parlamentbe jutásért az V. kerületben. Belváros-Lipótváros jelenlegi képviselője, az SZDSZ-es Pető Iván, akinek a javára korábban kétszer lépett vissza a szocialista Steiner Pál, búcsút mond a parlamentnek.

 

Debreczeni József

Debreczeni József képe

 

A szabad demokraták ezúttal Budapesten az MDF-fel kötött egyezség értelmében nem indulnak önállóan, így az V. kerületben sem. A közös jelölt forrásaink szerint Debreczeni József közíró lesz, aki a demokrata fórum színeiben a rendszerváltás utáni első Országgyűlésnek volt a tagja. Amikor még decemberben Dávid Ibolya a nyilvánosság előtt bejelentette, hogy a közíró ismét aktív politikai szerepet vállal, Debreczeni azt mondta, soha nem vonzotta a politikusi pálya, de a nyolcvanas évek végén úgy érezte, szerepet kell vállalnia a közéletben. Most újra érez ilyen késztetést, mert úgy gondolja, hogy veszély fenyegeti mindazt, ami létrejött a rendszerváltás során.

 

 Rogán Antal

 Rogán Antal képe


A szocialisták ismét Steiner Pált, a párt fővárosi frakcióvezetőjét indítják, aki 2002-ben és 2006-ban is jól szerepelt itt. Rogán Antal korábban országos, illetve budapesti listán jutott be a parlamentbe, ám a kerület polgármestereként a Fidesz színeiben most ő száll ringbe a mandátumért.

 

-DS- MCOnet

 

5.kerület Online - 5kerulet.bpn.hu

Szóljon hozzá a fórumon!