Gázrobbanás az 5. kerületi Balaton utcában

Közveszély okozás miatt indított eljárást az V. Kerületi Rendőrkapitánysága a péntek hajnali, Balaton utcában történt gázrobbanás miatt. A robbanás péntekre virradóra történt a főváros V. kerületében, egy Balaton utcai lakásban.

Az ott lakó 80 év körüli férfi úgy megégett, hogy a korházba szállítás után elhunyt. Az épületet életveszélyessé nyilvánították és 86 embert kilakoltattak.

 

Tűzoltóság

Éjjel 1 óra előtt érkezett a tűzoltósághoz a hívás

 

Éjjel 1 óra előtt érkezett a tűzoltósághoz a hívás. A Balaton utca 12 szám alatti ház legfelső szintjének középső lakásában tűz ütött ki péntek hajnalban. Feltehetően a gázkészülék okozhatta a robbanást, amelynek következtében tűz ütött ki. A két szomszédos lakás is megsemmisült.

 

Kiégett lakás

Feltehetően a gázkészülék okozta a robbanást

 

 

A 80 év körüli férfit a tűzoltók hozták ki az épületből. A férfi az egész testén súlyosan megégett. Az ötödik emeleti erkélyről egy valószínűleg füstmérgezéses nőt emelőkosárral hoztak le a tűzoltók, két másik lakó szintén füstmérgezést kapott, egyiküknek a lába is megégett, az ő sérülése súlyos. reggel az épületben járt a gázművek szakértője, aki kizárta, hogy a gázvezeték okozta volna a hibát.

 

lángoló lakás

A robbanás következtében a tetőszerkezetben is jelentős kár keletkezett

 

A házban közel 150-en laktak ezek közül az otthontartózkodó 86 embert még aznap este kilakoltattak. A robbanás miatt a szomszédos épületben lévő bölcsődét és óvodát is be kellett zárni.

 

Forrás: MTI

 

-DS- MCOnet

 

5. Kerület Online - 5kerulet.bpn.hu


Szólon hozzá a fórumhoz!