Fővárosi parkolás és Malév-ügy

Rogán Antal az Echo Tv Heti mérleg című műsorában beszélt a Főváros parkolási problámáira tett törvényjavaslatról és a Malév-ügyről.
Rogán Antal a fővárosi parkolási problémákkal kapcsolatban elmondta, hogy évekig egy abszolút törvényetlen állapot uralkodott a Fővárosban a parkolás tekintetében. Ennek érdekében, benyújtottak egy olyan törvényjavaslatot, mely garanciát biztosít arra, hogy minden forint (amit az emberek befizetnek a parkolásra) az valóban közösségi célokra fordítódik. A törvény leírja, hogy a jövőben az Önkormányzat csak saját maga, vagy a saját tulajdonában álló cégével láthatja el a parkolás üzemletetését, - mondta.


Rogán Antal (fidesz) az Echo Tv Heti mérleg című műsorában (1. rész)

Az V. kerülettel kapcsolatban elmondta: „Rend van a kerületben, teljes egészében Önkormányzati kézbe vették a parkolás üzemeltetését!" Mely rendszer sikeres bevezetésével az Önkormányzatnak a bevétele 880 millió forint volt, s az ellenőrzési költségek a felére csökkentek, - tette hozzá. „A parkolás nem arról szól, hogy az emberek zsebéből pénzt vegyen ki: ez egy forgalomszabályozó eszköz. Azon a határon kell tartani, hogy a parkolóhelyek használatban legyenek, de ne legyenek túlzsúfolva." - zárta szavait a témával kapcsolatban Rogán Antal.

Rogán Antal (fidesz) az Echo Tv Heti mérleg című műsorában (2. rész)

A Malév-üggyel kapcsolatban már annakidején kijelentette: „Erőteljesen elleneztem, ellenem, hogy privatizálják a Malévot, mivel ha ez bekövetkezik, akkor a magyar állam sokkal drágábban fogja visszavásárolni azt, és még közben még jelentős részét el is lopják." Közölte, hogy miután a szocialisták 2006-bak kormányra kerültek első feladatuk volt a Malév privatizációja, és emlékezetett rá, hogy 200 millió forintért adták el a Malévot. Mostanra, mire visszakerült az államhoz a Malév: „Kiderült, hogy Orosz bankoktól 30 milliárd forint, a magyar állam pedig 14 milliárd forintos köztartozásra vette át a tulajdonosi jogot." Eljárásokat fognak indítani a szocialistákkal szemben, annak érdekében, hogy kiderülhessen, hogy történtek jogellenes felelőtlenségek.

 

(Forrás: fidesz.hu)
5. kerület Online
*MA*