Elektromoped töltőállomást avattak a belvárosban

Felavatták az ország első Elektromoped gyorstöltőállomását Budapest V. kerületében. A leginkább idősek körében használt jármű az új állomáson fél óra alatt feltölthető, ez pedig 30 kilométer megtételéhez elegendő energiát jelent.
A Tisztelet Társaságának évadnyitó rendezvényével egybekötött átadáson részt vett Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy épp a belvárosban alakították ki a korszerű gyorstöltőállomást, mely nagymértékben hozzájárul az elektromos üzemeltetésű járművek működéséhez. A polgármester szerint a szolgáltatás megkönnyíti az idősek életét, hisz ennek köszönhetően ők sokkal aktívabb szerepet tölthetnek be a társadalomban. Rogán Antal a töltőállomás mellett elismeréssel szólt a Tisztelet Társaságának további szolgáltatásairól is, amelyek kedvezményes színházjegyekkel, ingyenes számítástechnikai tanfolyamokkal és más közösségi programokkal szolgálnak az idősek számára.

Rogán Antal és Schmuck Andor részvételével adták át az ország első Elektromoped gyorstöltőállomását Budapesten.

Rogán Antal és Schmuck Andor az Elektromoped gyorstöltőállomás avatásán

Az eseményen Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága alapítója az Elektromoped működésével kapcsolatban elmondta, hogy a jármű egy feltöltéssel akár 25-30 kilométer megtételére képes. Vezetéséhez jogosítvány nem szükséges, ugyanis a legmagasabb sebessége mindössze 15 kilométer/óra. A most átadott gyorstöltőállomás legnagyobb előnye, hogy az Elektromoped feltöltéséhez fél óra is elegendő, szemben a hagyományos töltési módszerekkel, melyeknél ugyanez a művelet akár 6-8 órát is igénybe vehet.

-W-