A parkolási törvény egyben garanciát is jelent

Rogán Antal a Hír TV Rájátszás című műsorának vendége volt, melyben a parkolási törvényjavaslatról beszélt.
A parkolási törvényjavaslatot érintően elmondta Rogán Antal, hogy „eddig semmi garancia nem volt arra, hogy az a pénz, melyet a parkolóórákba bedobtak az emberek: valóban oda került volna, ahová azt szánták." Hozzátette, hogy ezentúl ezt a feladatkört csakis a helyi Önkormányzatok, vagy azok 100%-ig tulajdonában álló cégek végezhetik el. Így biztos garancia van arra (melyet a törvény is kimond), hogy a befolyt összegeket az úthálózatra és egyéb közhasznú feladatokra hasznosítsák. A bevételeket külön, tételesen kell nyilvántartaniuk az Önkormányzatoknak.

Rogán Antal a Hír TV Rájátszás című műsorában

Kijelentette, hogy nem fél a kieső bevételektől „mert maga a rendszer változása garanciákat jelent arra, hogy az Önkormányzatoknál marad a pénz" - mondta. A törvény szabályozza a parkolási zónák határainak kiterjesztését, valamint az Önkormányzatok a maximális árhoz viszonyítva maguk szabhatják meg a díjakat, - válaszolt Rogán Antal.

Végezetül elmondta, hogy ahol Önkormányzat kezében volt a parkolás, ott komoly bevételekre tettek szert az Önkormányzatok. Ahol pedig magáncégek kezében volt az üzemeltetés, ott fordultak elő olyan esetek is, hogy végezetül még az Önkormányzatok tartoztak a parkolást üzemeltető cégeknek!


(Forrás: fidesz.hu)
5. kerület Online
*MA*