A leggyakoribb hibák a költöztetés során

A költöztetés a legtöbb ember számára ritkán esedékes. Vagyis, akik ingatlant vásárolnak és/vagy lakhelyet változtatnak, sok esetben először szembesülnek a lakásban található bútoraik, tárgyaik összegyűjtésének, előkészítésének és szállításának problémájával. 

Mindenkit kísértenek a rossz költöztetési emlékek

Néhányunknak már vannak tapasztalatai egy új lakás birtokbavételének nehézségeivel kapcsolatban. Önnek is ismerősen hangzik a sietség, az éjszakai csomagolás, a felelőtlen költöztetők, az elveszett dobozok vagy az összetört értékek? Szeretné megakadályozni ezeknek a hibáknak a megismétlődését? Hogyan lehet felkészülni a költöztetés minden buktatójára? Lássuk mik a leggyakoribb hibák, melyek elkerülésével, máris sokkal egyszerűbbé válik a költözés.

Hibák az előkészítési szakaszban

Mint tudjuk, talán az előkészítő szakasz a legfontosabb. A költözés sikere nagyban függ attól, hogy mennyire felelősségteljesen viszonyulunk hozzá. Az egyik leggyakoribb probléma, amit a költözők elkövetnek, a last minute pakolás. Azok, akik új otthonban folytatják az életüket, ritkán tudják pontosan megbecsülni a dolgaik mennyiségét, és ennek megfelelően kiszámítani a csomagolás által felemésztett időt és csomagolóanyag mennyiséget. Talán úgy gondolja, hogy néhány este alatt képes lesz megbirkózni a csomagolással? Kísérletezés céljából próbálja meg összepakolni dolgait pl. egy kis szekrényből, és nézze meg, mennyi időre van szüksége.

Költöztetés Budapesten a bútorok szétszerelésével

Természetesen nem minden bútort kell szétszerelni ahhoz, hogy a költöztetés Budapest valamelyik kerületében gyorsabban menjen. De a nehéz és nagyméretű tárgyakkal könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb, ha ezt tesszük. Ha azt tervezi, hogy önállóan pakolja be a bútorait egy autóba, ne kockáztassa az egészségét! Szedje szét legalább a terjedelmesebb darabokat. De ha a költöztetés Budapesten rakodókra lesz bízva, az előzetes szétszerelés lehetővé teszi a bútorok gyors kipakolását a lakásból, azok hatékonyabb berakodását a járműbe és a szállítás közbeni károsodás kockázatának csökkentését is.

A szakemberek munkájának felesleges ellenőrzése

Ha átgondoltan választott költöztető céget, akkor nem szabad beavatkoznia a munkájukba. A költöztetés Budapesten élő mesterei elegendő tapasztalattal rendelkeznek, hozzáértően megtervezik a munka minden szakaszát és a lehető leggyorsabban elvégzik azokat.

Ezekre a főbb szempontokra mindenképpen érdemes odafigyelni mielőtt belevágunk a pakolásba. Ha további kérdése vagy kétsége lenne a költöztetés Budapesten végzett bármely aspektusával kapcsolatban, hívja bátran a Dióköltöztetés csapatát!