Az építkezés legnagyobb csapdái, amibe te is beleeshetsz

Amennyiben saját házba szeretnénk költözni, két alternatíva létezik. Az egyik, hogy veszünk egyet, ami tetszik vagy amit az ízlésünknek megfelelően fel tudunk újítani, a másik pedig, hogy építkezni kezdünk. Ez utóbbi esetben szükségünk lesz – többek között – egy precízen dolgozó kőművesre. 

Sokan azért ódzkodnak az új ház építésétől, mert úgy gondolják nem könnyű jó szakembert találni. Ez azonban nem feltétlenül igaz, hiszen a Jószaki keresőjének hála gyorsan rátalálhatunk a megfelelő szakira. Csak annyit kell beírnunk, hogy kőműves Budapest és a rendszer máris kilistázza a releváns szakembereket, akik közül választhatunk.   

A szakember nem jön, pedig már fizettél neki 

Az egyik gyakori csapda, amibe sokan belesétálnak, hogy előleget adnak annak a szakinak, akit megbíznak a munkával még az előtt, hogy bármilyen szerződést kötöttek volna, vagy írásban bármit is leegyeztettek volna. Ilyenkor általában arra szoktak hivatkozni, hogy a pénzből anyagot kell venniük.

 

Ebbe a hibába soha ne ess bele, még akkor se, hogy nagyon kedvesnek és megbízhatónak tűnik az illető. Az a szakember, aki a következő alkalommal is szeretne megbízást kapni, például egy kőműves Budapest területén (de más városban is), szerződést köt a megbízásra és csak a munka elvégzése után kér pénzt. Többek között azért is érdemes a Jószakit használni, mert ott a korábbi megbízók véleményt írhatnak a mesteremberekről.

Nem várt kiadások növelik a költségeket 

A másik gyakori csapda, hogy a munka, amire 100 ezer forintos árajánlatot kaptál, a végén 200 ezer forintba fog kerülni. Még az egyeztetéskor tisztázd le a szakemberrel, hogy milyen költségek várhatók, mi mennyibe fog kerülni és a négyzetméterben megadott ár pontosan mit foglal magába. Ezzel elkerülhetők a váratlan kiadások. A Jószaki weboldalon egyszerre több szakitól is kérhetsz árajánlatot és akár mindegyikkel egyeztethetsz, mielőtt bármelyik mellett is letennéd a voksodat. Mindenképp legyél körültekintő és ne félj kérdezni, illetve utánajárni azoknak a dolgoknak, amikkel nem vagy tisztában, vagy amiről nincs elég ismereted, különben könnyen a kóklerek áldozatává válhatsz.

 

J.M