A cégalapítás 3 lényeges lépése

A LOGOSZ Cégcsoport sokféle szolgáltatást biztosít az ügyfelei számára: székhelyszolgáltatás, cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel és bélyegzőkészítés. 

Ezeket a szolgáltatásokat Budapesten több kerületben – II., III., VI., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XV., XVI., XXII. – és sok vidéki városban - Debrecen, Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém – nyújtja. 

A LOGOSZ Cégcsoport országos lefedettséggel rendelkezik. Budapesten 11 irodában állnak az ügyfelek rendelkezésére székhelyszolgáltatás nyújtásban és cégügyek intézésében. 

A LOGOSZ egyik kiemelt célja, hogy segítséget nyújtson a cégalapítás előtt állóknak. A Logosz segít kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, tevékenységi kört, vállalkozási formát, mindezt azért, hogy a cég költségtakarékosan működjön. A LOGOSZ Cégcsoportnál mind a székhelyszolgáltatás, mind a cégalapítás díja kedvező. Mielőtt cégalapításba kezdünk, 3 lényeges dologgal kell tisztában lennünk. Mindhárom dolog a cégalapítással kapcsolatos. 

1.      Egyéni cég vagy egyéni vállalkozás? 

Egyéni vállalkozás kényelmesen és egyszerűn online is indítható az Ügyfélkapu rendszeren keresztül, vagy személyesen a Kormányablaknál. Mindazoknak az egyéni vállalkozás javasolt, akik szeretnék magukat kipróbálni a gazdasági életben, akár teljes idejű munkájuk mellett. Az egyéni vállalkozás másik előnye, hogy a tevékenység szüneteltethető, amely időszak alatt a vállalkozónak nem kell járulékokat fizetnie. 

Az egyéni cég előnye, hogy minimálisan jegyzett tőke befizetésével lehetővé teszi az üzleti életben való önálló részvételt, mindezt pedig korlátolt felelősségvállalás mellett. 

2.      A cégalapításhoz szükséges döntések és dokumentumok

A cégalapítással kapcsolatban sokféle döntést kell meghozni. Ezek közül az első és talán leglényegesebb, hogy mi legyen a cég neve. Dönteni kell a tagok számáról és a társasági formát is meg kell határozni. Amennyiben több személy alapít céget, úgy a tulajdonhányadokról is határozni szükséges és meg kell határozni a törzstőkét is. Dönteni kell továbbá az adózási módról és a tevékenységi köröket is meg kell határozni. Dokumentumok közül pedig az alapító tag vagy tagok, illetve az ügyvezető vagy ügyvezetők okmányaira lesz szükség. 

3.      A cégalapítás tényleges menetének ismerete

Aki céget szeretne alapítani jó, ha tudja, hogy pontosan milyen menete is van ennek. Ha valaki székhelyszolgáltatást vesz igénye, vagy egy olyan szolgáltatást, ahol segítséget nyújtanak a cégalapításban, akkor a szolgáltató munkatársai részére kell bocsájtani a szükséges okmányokat és adatokat. Az ügyvéd elkészíti az alapító okiratot, vagy a társasági szerződést. A papírok aláírását követően, elküldik a szükséges dokumentumokat a Cégbíróságnak.

A bejegyző végzéséről minden esetben értesítik a céget alapító személyt. Miután megtörtént a bejegyzés, 8 napon belül meg kell nyitni a társaság számláját, illetve be kell fizetni a tőkét a számlára.