Biztonságos a koronavírus ideje alatt fogászati kezelést igénybe venni?

A koronavírus miatti korlátozások miatt 2021-ben is az élet számos területét nem tudjuk 100%-ban kihasználni. Nem járhatunk éttermekbe, moziba vagy éppen szórakozóhelyekre. Viszont vannak olyan helyek ahová mindenképp el kell jutnunk. Ilyen például egy fogorvos is. Biztonságban megtehetjük ezt?

Fogorvoshoz menni a COVID-19 járvány alatt? Bűn? Nem éppen. Fogaink nem tudják, hogy éppen a pandémia miatt nem szabad egyes helyekre mennünk. Ugyanúgy szükséges elvégezni egyes kezeléseket, ahogy korábban is, egészségünk védelme érdekében.

 
Vannak kiemelten fontos kezelések

Fogaszat

Természetesen fontos megemlíteni, hogy kezelés és kezelés között is van különbség. Nem biztos, hogy a fogfehérítés az nem várhat még 1-2 hetet, viszont például a fogszabályozás egy olyan terület, ahol a minőségi eredmények érdekében nem halogathatunk napokat, főleg nem heteket, különben a korábban befektetett időnk és pénzünk kámforrá válhat.

 
Biztonsági intézkedések

Mint a legtöbb hely, úgy a fogászatok is számos óvintézkedést tettek meg annak érdekében, hogy a fertőzésveszély kockázatát csökkentsék.


„Fogszabályozás során nem használunk aeroszollal járó kezeléseket, így csökken a fertőzésveszély. A rendelőben tartjuk a szükséges távolságot. Ennek érdekében a foglalási időpontokat is távolítottuk egymástól, hogy minél kevesebb váratlan kontakt jöjjön létre.”

- nyilatkozta Mayer Csaba az Optimum fogászat vezetője.

Tartsuk a szabályokat

A legfontosabb tehát, hogy még egy ilyen helyzetben is igyekezzen mindkét oldal leginkább betartani azokat a szabályokat, amelyek csökkentik a fertőzésveszélyt.