Vízvételi és hűsítőpontokat állítottak fel a fővárosban

A hőség miatt számos vízvételi és hűsítő pontot állított fel a BKK Budapest legforgalmasabb részein. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is próbálja segíteni a fővárosi lakosságot a nagy hőség miatt. Budapest több pontján is vízvételi, illetve hűsítőpontokat állítottak fel, mindemellett pedig a közlekedési járatokon a megszokotthoz képest nagyobb mértékben használják a klímaberendezéseket - közölte a társaság. 

A BKK a BKV Zrt-vel együtt ivókutak felállításával kívánja segíteni az utazókat. A korábbi évekhez képest jóval több ivókút áll idén nyáron a fővárosiak rendelkezésére, főleg a forgalmas metróvonalak közelében. Az ivókutak telepítésén kívül több vízvételi pontot is kialakított a társaság, amelyet bárki szabadon használhat. Ezek a vízvételi pontok a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélközpontjaiban találhatók meg. A társaság már a BKK Futár nevezetű applikációt is frissítette, amely frissítésnek köszönhetően az ivókutak is láthatóak a térképen, ezáltal az utazók könnyedén megtekinthetik, hogy hogyan érhetik el a legközelebbi ivókutat.

Nagy a hőség, a nagyobb csomópontokon azonban próbál segíteni a BKK

A társaság közleménye szerint a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően 2 hűsítősziget is létrehozásra került. Ezeket a Boráros téren és a Baross téren lehet megközelíteni. Napenergiával működő ventilátorok és árnyékot biztosító növények garantálják a hűvösebb levegőt ezeken a helyszíneken. 

A BKK a járatain fokozott klíma ellenőrzést is végrehajtott, mindemellett pedig felhívták a járművezetők figyelmét, hogy használják a klímaberendezéseket. Az új döntések által a járművezetők, valamint a metróállomásokon dolgozó beléptető személyzet is viselhet rövidgatyát munkaidőben. 

A hőségriadó 2021. június 22-től, vagyis kedd éjféltől lépett életbe és egyelőre június 24-ig, azaz csütörtökig lesz érvényben. 


Forrás: MTI
CS.SZ.