Újra várja a látogatókat a Gallery Weekend Budapest

Idén 7. alkalommal rendezik meg a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját, a Gallery Weekend Budapestet.

"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval ellátott hétvégén 14 fővárosi kortárs galéria kiállításaival, galériatúrákkal és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat.
 

Ingyenesen látogatható művészeti kiállítások

A pandémiás helyzet megváltoztatott mindent. A művészet, legyen szó egy festményről, de akár egy versről is, képes megértetni az emberek belső énjében lévő történéseket, változásokat. Amikor egy alkotás előtt áll valaki, akkor az agy úgy viselkedik, mintha épp "szerelembe esne". A kortárs művészet alkotásainak megtekintése dopamint termel, mely hatással van az agy jutalmazási és örömközpontjaira.
 
A rendezvénysorozat szervezői szerint az esemény lehetőséget ad a körülöttünk levő tér újrafelfedezésére és kitágítására, valamint az elmúlt másfél év bezártságának lezárására, a magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül.
 
A Kortárs Galéria 7. alkalommal tartja meg az eseményt, melyen 14 fővárosi kortárs galéria kiállításai ingyen látogathatók: az acb Galéria, a Deák Erika Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, a Glassyard Galéria, az Inda Galéria, a Kálmán Makláry Fine Arts, a Kisterem Galéria, a Knoll Budapest Galéria, a MissionArt Galéria, a Molnár Ani Galéria, a MyMuseum, a TOBE Galéria, a Várfok Galéria és a Viltin Galéria.
 
A galériák tárlatvezetéssel, programokkal, valamint napi 2 alkalommal, 5 különböző galériatúrával készülnek. A túrákat előzetesen legfeljebb 10 fős csoportokban, a járványügyi előírások figyelembevételével tartják meg.
Az 3 napos eseménysorozat részletes programjai a https://hu.galleryweekendbudapest.com-on olvashatóak.
 
BG
Forrás: MTI, Gallery Weekend Facebook és weboldala