Újbudán vásárolt telket az AutoWallis

Tovább bővül Magyarországon az AutoWallis, akik Budapesten, a Kopaszi-gát mellett vásároltak meg egy telket. 

Újbudán vásárolt 18 ezer négyzetméteres telket az AutoWallis, hogy létrehozzák multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központjukat. Az ingatlant egy dinamikusan fejlődő budai negyedben vásárolta meg a cég, nem messze a Kopaszi-gáttól. 

Az AutoWallis Csoport egy olyan autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató, amely a magyar tőzsdén is jegyzett. Európában 14 országban vannak jelen, tavalyi árbevételük pedig a 88 milliárd forintot is meghaladta. A csoport a legnépszerűbb gépjármű márkákat és a prémium szektor legjobb modelljeit hivatott képviselni. Az autókereskedelem mellett autókölcsönzéssel és szerviz szolgáltatásokkal is foglalkoznak. 

autowallis_torzs

Az AutoWallis Budán még nem rendelkezett saját központtal

A magyarországi beruházás a vállalat dinamikus növekedési stratégiájának egyik központi eleme lesz. A jövőbeli központ 5 márkának ad majd helyet az óriás telek területén. Az  AutoWallis Nyrt. a Strabag Csoporttól vásárolta meg az ingatlant, ahol a következő 4 évben közel 9 ezer négyzetméternyi ingatlanfejlesztés valósul meg. Az épület a legújabb zöld elvárásoknak is megfog felelni. 

A telket önerőből vásárolta az AutoWallis, az építési munkálatokat azonban már projekthitelből, illetve a zöldkötvény kibocsátást által befolyt összegből tervezik finanszírozni. A telek egy forgalmas helyen, a Szerémi út és a Hunyadi János út között található. 

A telek lesz az AutoWallis első budai helyszíne, ahol megjelennek. A beruházás teljes mértékben megfog felelni a csoport partnerei által szabott környezettudatos és elektromos meghajtású járművekre összpontosuló elvárásainak. 


Forrás és nyitókép: AutoWallis
CS.SZ.