Újabb sportautó márka nyit szalont Budapesten

A magyar fővárosban nyitja meg legújabb szalonját a Renault Group sportkocsi márkája, az Alpine.

Újabb francia autómárka jelenik meg Magyarországon, ugyanis Budapesten nyitja meg legújabb kiállítótermét a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine. 

Az Alpine sportkocsi szalonja a Váci úton lesz és egy 60 négyzetméter alapterületű kiállítóteremben fognak berendezkedni. A Renault Grouphoz tartozó Alpine márka már a Formula 1-ben is megjelent. A tavalyi Forma 1-es idényt még Renault néven kezdte meg a csoport csapata, az ideit azonban már Alpine néven.

Az exkluzív bemutatóterem megnyitását még az augusztus eleji Formula 1-es Magyar Nagydíj verseny hétvégéjén jelentette be a Renault és az Alpine. Külön érdekessége a bejelentésnek, hogy az idei magyar nagydíj győztese épp az Alpine francia pilótája, Esteban Ocon lett, akik rendkívül izgalmas 70 kör után szerezte meg az Alpine csapat első Formula 1-es futamgyőzelmét. 

alpine_torzs

Az Alpine Forma 1-es modellje a legendás A110 mellett

A francia sportautó márka Európa szerte terjeszkedni kíván az ősszel és legújabb lépésük a magyar fővárosban való megjelenés. Az Alpine a Forma 1-es vonatkozás mellett azért választotta Budapestet, mint az egyik legújabb európai terjeszkedési helyszín, mert a város rendkívül exkluzív adottságokkal rendelkezik. A Renault és az Alpine közúti személyautóiban alkalmazott modern technológiák mind a Forma 1-es csapat fejlesztései. 

A Váci úti szalonban az ősztől folyamatosan bővül majd az elérhető sportautó paletta, a kezdetekben azonban csak az Alpine leghíresebb modellje, az A110 lesz csak kapható a bemutatóteremben. 

Forrás és képek: MTI, Alpine, Topgear
CS.SZ