Újabb orvostechnikai eszközzel gyarapodott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft adományának hála, egy új fóliahegesztő berendezéssel gyarapodott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft jótékonysági vadászatokat tart, melynek célja, hogy az ország 19 megyei kórház gyermekosztályát támogassák a vadásztársadalom összefogásával.
 
Pénzt gyűjt a szervezet és orvostechnikai eszközöket adományoz a megyei kórházak gyermekosztályai számára 
 
Az első országos jótékonysági vadászatot 2019. december 27-én rendezték meg, majd ennek mintájára 2020. december 27-én Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is tartottak egyet.
 
Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa elmondta, hogy azért volt nélkülözhetetlen számukra a fóliahegesztő berendezés, mert a Covid-járvány miatt több eszközt kellett sterilizálniuk.  A tavalyi év során légtisztító berendezéseket kaptak a szervezettől, amelyekkel a várók légterét tisztítják.
 
A Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft-vel kapcsolatban elmondta, hogy idén 35 millió forint értékben osztanak szét adományokat a megyei kórházak gyermekosztályainak, ami szerinte példaértékű cselekedet.
 
A berendezést Fejes László, a szervezet ügyvezető igazgatója adta át Nagy Anikó részére.
 
A 2021-ben megrendezésre kerülő vadászati kiállításon a külföldről hazánkba látogatók számára be fogják mutatni a jótékonysági vadászatot, mint valamilyen Hungarikumot.
 
Országosan minden évben, azonos napon rendezik meg a jövőben is a jótékonysági vadászatokkal, hogy új eszközök adományozásával támogassák a gyermekosztályokat.
 
BG
Forrás: MTI, Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft weboldala
A képek illusztrációk