Újabb fejlesztések várhatóak a 4-es metrónál

Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a  4-es metróhoz kapcsolódó fejlesztésekről számolt be.


Közölte: a kelenföldi végállomást intermodális csomóponttá szeretnék fejleszteni, ennek keretében az M1-es és M7-es autópályánál új csomópontot építenek ki, így javul a kelenföldi állomásrendszer megközelíthetősége. Elindult Kelenföldön az autóbusz-csomópont építése, amelyhez kapcsolódóan négy ütemben 1500 férőhelyre növelik a parkolókapacitást. A beruházás első felét augusztus végén adják át, a teljes beruházást pedig 2016 végéig – mondta.

 


 

Fejlesztésektől várnak több utast a 4-es metróra
A kormány reméli, hogy a fővárossal közös, a 4-es metróhoz kapcsolódó közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően tovább nő a vonal utasszáma a következő évekbe. Becsey Zsolt  kérdésre elmondta: a 4-es metróhoz kapcsolódó kifizetések nagy része megtörtént, a Közlekedési operatív program (Közop) zárása év végén esedékes, ekkor lehet majd pontosan látni a kifizetéseket, valamint hogy húzódnak-e majd át 2015 utánra.

MTI/MCOnet