Új szoftvert fejlesztenek egy fővárosi klinikán

Rendkívül modern és hasznos alkalmazást hoznak létre egy budapesti klinikán. 

A Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán egy olyan szoftvert fejlesztenek a szakemberek, amely támogatni, optimalizálni és segíteni tudja azon várólisták üzemelését, amelyek a vesetranszplantációhoz köthetőek.
 
Az új szoftver teljeskörűen képes támogatni és automatizálni a várólistára való kerülést Budapesten. Amennyiben az alkalmazás beválik és eredményesen üzemel, akkor több kórházban is bevezethetik. 
 
clinic_torzs
A klinika fejlesztése mérföldkő lehet a magyar egészségügyben
 
A korszerűsítés egyszerűbbé és könnyebbé teszi az orvosok, valamint az ápolók dolgát a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán. Fontos statisztika a transzplantációs folyamatok megértéséhez, hogy évente egyre több az olyan páciens, akiknek vesetranszplantációra van szüksége, ezért is nélkülözhetetlen a beruházás.
 
A magyarországi adatokat vizsgálva a vesetranszplantációra váró betegek több mint felét a magyar fővárosban tervezik műteni, ezért indítják el elsődlegesen a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán az új rendszert.
 
A tesztelési folyamat már 2023 első hónapjaiban elindulhat, az éles szoftver indítását pedig tavaszra jósolják a tervezők.
 
Forrás: Semmelweis
CS.SZ.