Új fejlesztő iroda nyílt Budapesten

Egy német vállalkozás új irodát létesített a Budapesten. A magyar fővárosban a vállalati munkafolyamatok és a termékek fejlesztésével foglalkozik majd a cég.

Újabb külföldi vállalatcsoport kezdett el Budapesten terjeszkedni, ugyanis irodát létesített a magyar fővárosban a német Balluff cégcsoport. A vállalat családi kezekben van és korábban már Veszprémben, valamint Csetényben is építettek telephelyet.

A budapesti helyszínen főleg a fejlesztésekre fog koncentrálni a cégcsoport, ezért kizárólag magasan képzett alkalmazottakat keresnek az irodába. A budapesti terjeszkedés mellett még a tavalyi évben döntött a német cég, amelynek köszönhetően egyébként új tevékenységeket is indíthatnak világszerte. 

A beruházáshoz a magyar kormány 2021-ben több mint félmilliárd forintos támogatást nyújtott, amelynek eredményeképp a Balluff 30 fejlesztőmérnököt tudott felvenni. 

bp_torzs_bpn

Újabb innovatív vállalat tervez hosszútávon Budapesten

A német cégcsoport az automatizáció világában tevékenykedik és 1989-ben ők voltak az egyik első német beruházók hazánkban. A cég azóta már egy magyar leányvállalatot is létrehozott, amely ma a Balluff Elektronika Kft. néven működik. 

Magyarországon mintegy 1000 alkalmazottal rendelkeznek, a budapesti terjeszkedés eredményeképp pedig ez a szám a következő években tovább nőhet. A Balluff közleményben jelezte, hogy a jövőben is kiemelt partnere lesz a magyar leányvállalat, hiszen az automatizáláshoz szükséges termékek gyártása főleg itt folyik majd. 

Forrás: MTI
CS.SZ.