Új bevásárlóközpont nyílik Óbudán

Az óbudai Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél épít új bevásárlóközpontot a német ECE. Az 52 ezer négyzetméteres plázában 170 üzlet kap majd helyet, és 2021 végén nyitják meg. 

A társaság 200 millió eurós beruházási költséggel számol. A Szentendrei úti rozsdaövezet megújításában fontos szerepet játszó bevásárlóközpont megépítését már a gazdasági válság előtt is tervezte az ECE, de családi vállalkozásként a társaság óvatos az új fejlesztésekkel. Most látják idejét a befektetésnek, mert Magyarországon javulnak a gazdasági mutatók, nő a GDP, a fogyasztás és csökken munkanélküliség - fejtette Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője.

 

Új bevásárlóközpont nyílik Óbudán

 Az 52 ezer négyzetméteres plázában 170 üzlet kap majd helyet

 

A tervek szerint az idei engedélyeztetések után 2019-ben megkezdődhet az építkezés, amit 2021-ben fejeznek be. A bevásárlóközpontban három szinten kapnak majd helyet az üzletek, éttermek, kialakítanak 1800 parkolóhelyet, lesz 4D technológiával működő mozi és tetőkert is. Az új üzletközpont optimális közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, jól megközelíthető lesz kocsival, busszal és HÉV-vel is, valamint fontos szempont volt az is, hogy a vonzáskörzetben nincs sok versenytárs, a vásárlóerő pedig kedvező. Bús Balázs, a III. kerület polgármestere elmondta: régóta tervezik a terület fejlesztését, a Szentendrei úti rozsdaövezet megújítását. A bevásárlóközpont felépítése mintegy ezer új munkahelyet hoz létre, rehabilitálja a kerületnek ezt az értékes részét, és javítja a térség infrastruktúráját - emelte ki.

 


MTI/T.D.