Tovább halad a Volánbusz járműfiatalítási programja

A Volánbusz bővíti flottáját, év elején két közbeszerzési eljárást is indított annak érdekében, hogy modernebb, környezetkímélőbb buszokat állíthasson forgalomba.  

A cél az, hogy új és újszerű buszokkal váltsák ki a régi, leharcolt járműveket. Az elmúlt két év során a Volánbusz 866 új és újszerű buszt szerzett be, a flottaújítást idén tovább folytatják: 827 további helyközi és egy helyi járművet vásárolnak 2021-ben.

 

Kényelmesebb és biztonságosabb lesz az utazás

Kényelmesebb és biztonságosabb lesz az utazás

 

Mindkét közbeszerzési eljárás során fontos kritériumoknak kell megfelelni. Elengedhetetlen, hogy kerekesszékes utas is tudja használni a járműveket, babakocsival is könnyen fel lehessen szállni. Fedélzeti utastájékoztató és kamerarendszer is legyen a buszon. Az első eljárás keretében 50 darab környezetkímélő, dízelüzemű buszt vásárol a fővárosi cég, a második esetében 453 darab légkondicionált, szóló buszokat. Kikötés, hogy legalább EURO-6D előírási szabály szerinti dízelmotorral rendelkezzenek.

A két új közbeszerzési eljárásra február 8-ig lehet ajánlatot tenni. A cég szerződik a nyertes pályázókkal, akiknek a szerződés aláírásától számított 15 hónapjuk van a teljesítésre, így legkésőbb 2022 második negyedévében már találkozhatunk az új buszokkal.  

 

M. A. 

Forrás:mti