Több milliárdos fejlesztést valósított meg a Varian Medical System

Az amerikai székhelyű Varian Medical System az elmúlt 3 évben sugárterápiás technológiafejlesztést hajtott végre hazánkban és tovább bővítette Budapesten K+F központját. A beruházásról sajtótájékoztató keretében adtak információkat.

Az orvostechnológiai szektorban érdekelt Varian Medical System 2012-ben hozta létre budapesti irodáját, mely kutatás-fejlesztési részleggel is rendelkezik.
 
Martin Amstutz, a Varian Medicals System Hungary Kft alelnöke a sajtóbejelentésen
 
A sugárterápiás eszközöket és szoftvereket gyártó vállalat az elmúlt 3 esztendőben 2,7 milliárd forint értékben bővítette budapesti kutatási és fejlesztési központját és sugárterápiás technológiai fejlesztést hajtott végre, amivel 30 új munkahelyet teremtett. A fejlesztések megvalósításához a kormány közel 500 millió forint támogatást adott.
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Varian Medical projektjével kapcsolatban elmondta, hogy hazánkban több mint 300 főt foglalkoztat, exporthányada pedig 80 százalékos.
 
A Varian Medicals technológiáját Magyarországon a jelenlegi 13 sugárterápiás központból 11 használja. A vállalat bejelentette, hogy további fejlesztéseket tervez hazánkban.
 
A Varian Medicals System elsősorban a daganatos megbetegedések gyógyításában hasznosított sugárterápiás orvostechnikai eszközök és szoftverek előállításában tölt be vezető szerepet. A vállalat a Siemens cégcsoporthoz tartozik.
 
BG
Forrás: MTI, HIPA, Az Év Irodája
Képek: MTI/ Balogh Zoltán