Teljes a fonódó vonala

Véget ért a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút felújítása, így március 14. hétfőtől teljes vonalán járhat a 19-es és a 41-es villamos.

Az új, hosszabb vonalon közlekedő járatok Dél-Budától Óbudáig járnak majd. Az új villamosalagút átadásával válhat teljessé a budai fonódó villamoshálózat. Az alagút felújítása 2015 márciusában kezdődött el, eredményeként immár minden, a budai fonódó hálózaton közlekedő villamostípus át tud haladni azon. A korábban középen álló alátámasztó acéloszlopokat elbontották, az új alagút szélesebb lett. Az alagút - déli oldalán - új támfalakat és támfalburkolatot kapott, a villamospálya pedig új vonalvezetést. Megújult a felsővezeték, a közvilágítás, a rakparti járdák, a korlátok, de a villamosmegálló melletti park is.Lezajlott a tesztüzem is


2016-ban is folytatódik a budai villamosvonalak korszerűsítése, ugyanis nyártól kezdődik az Alkotás úti, a Bartók Béla úti, a Fehérvári úti és a Villányi úti vonalak akadálymentesítése a peronok megemelésével. A felújítás során kiegészítő, áramellátási, pályaépítési és váltókorszerűsítési munkákat is végeznek.


Budapesti Közlekedési Központ / MCOnet