Tarlós: mindenkit megillet a béremelés - a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás

Tarlós István főpolgármester szerint még a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás, ami közel hétmilliárd forintba kerül. Az ehhez szükséges forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.

A főpolgármester szólt arról is, hogy jövő héten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, a találkozó témái között lesz a közszolgálati béremeléssel, a Fővárosi Csatornázási Művek tulajdonviszonyaival, valamint a közterület-felügyelet általános szerepével kapcsolatos kérdések. Tarlós István szerint igazságtalan, ha vannak "első számú és második számú" köztisztviselők és közalkalmazottak, a béremelés mindenkit érintenie kell. Hozzátette, biztos abban, hogy a miniszterelnökkel "sikerül ezt is megbeszélni".

 

Tarlós István főpolgármester szerint igazságtalan, ha vannak "első számú és második számú" köztisztviselők és közalkalmazottak, a béremelés mindenkit érintenie kell

 

A fővárosi kórházak helyzetéről szólva elmondta, hogy a napokban egyeztetett Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral és Cserháti Péterrel, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosával, akik minden szempontból támogatják azt a koncepciót, miszerint négy vagy öt bázishelyszín, és nem egy szuperkórházat alakítanak ki, és ennek alapján újítanának fel és fejlesztenének kórházakat. A projektet 2018 és 2025 között bonyolítják majd le.

 

/T.D.