Tarlós István jelentette be budapesti állatkert nagyszabású beruházását

Kovács Zoltán kormányszóvivő, Tarlós István főpolgármester és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója közösen ismertették az állatkert felújítását, a Pannon Park beruházását.

A kormány mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert felújítását. Ez a Mesepark 1,3 milliárd forintos támogatásán felül értendő.Tarlós István budapesti főpolgármeste köszönetet mondott a kormánynak a projekt támogatásért. Tarlós István a sajtótájékoztatón közölte: 2016-ra, vagyis az állatkert alapításának 150. évfordulójára készen lesz a Mesepark, amely a 10 év alatti gyermekeket célozza meg. A Pannon Park átadása 2018-2019-ben, több ütemben történik meg.

 

 

Világszínvonalú fejlesztések a Fővárosi Állatkertben

 
Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója kiemelte: a Mesepark után kialakítandó Pannon Park – amely Budapestet a miocén korba repíti vissza – a tervek szerint Európa legnagyobb biodómját foglalja magába, Közép-Európa legnagyobb akváriumában pedig a Pannon-tenger élővilágát mutatja majd be – mondta a főigazgató. A komplexum a régió egyik legfontosabb, élvonalbeli turisztikai programhelyszíne lesz a tervek szerint.A főigazgató hozzáfűzte: a kibővített és felújított létesítmény világviszonylatban is figyelemre méltó lesz, ebben a kategóriában csak Angliában, Németországban és Szingapúrban vannak állatkertek.


MTI/MCOnet