Tarlós István egy Dél-Koreai nagyváros polgármesterével írta lá egyetértési megállapodást

A napokban találkozott és írt alá megállapodást Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Yum Hong chul, Daejeon Metropolitan City (Tedzson) polgármestere.

\"Yum

Tarlós István Budapest nevében köszöntötte a távol-keleti delegációt. A magyar főváros és Dél-Korea 5. legnagyobb városa közötti együttműködési kapcsolat 20. évfordulója alkalmából köttetett most szerződés, amelynek kapcsán Tarlós István reméli:  a jövőben számos területre kiterjesztve értékes tartalommal telik majd meg ez a kapcsolat.

A felek többek között rögzítették, hogy kölcsönösen elősegítik az előadó-művészeti csoportok és kiállítások cseréjét, de  ifjúsági csereprogramokat is terveznek egymás kultúrájának megismerése céljából. Megegyeztek abban is, hogy delegációik kölcsönös látogatást tesznek egymás városában, kölcsönös alapon emlékszobrokat állítanak, és állatkerti állatcserét valósítanak meg.

A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Tarlós István főpolgármester a találkozón hangsúlyozta: Dél-Koreára és a koreai népre Magyarország barátként tekint.


Fotó: Majtényi Mihály
Forrás: budapest.hu