Tarlós István csatlakozott elsőként Áder János felhívásához

Közös a felelősségünk abban, hogy beszéljünk a klímaváltozás problémájáról, és tegyünk valamit ellene – mondta Áder János köztársasági elnök a Fővárosi Közgyűlés ülésén. Kezdeményezését egyhangúlag támogatta a közgyűlés.


Az államfő köszönetet mondott Tarlós István főpolgármesternek, hogy a fővárosi tisztségviselők közül elsőként csatlakozott az Al Gore volt amerikai alelnök által indított, világméretű klímavédelmi kampányhoz, és ugyanezt kérte a Fővárosi Közgyűléstől. A kampány célja, hogy cselekvésre ösztönözzék a decemberben Párizsban összeülő ENSZ éghajlat-változási konferencia résztvevőit, a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országok vezetőit. Tarlós István kijelentette: a kezdeményezésben a köztársasági elnököt \"természetesen erőteljesen\" támogatja, hiszen - mint mondta - a környezeti ártalmak kérdése, a minket követő generáció egyik, ha nem a legfontosabb problémájává kezd előlépni.

 

\"Áder

 

Áder János köztársasági elnök a Fővárosi Közgyűlés ülésén beszélt a klímavédelmi kampányról

 A köztársasági elnök felszólalását követően a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy támogatja a klímaváltozás elleni világméretű kezdeményezést. A döntés értelmében a minél szélesebb körű támogatás érdekében felkérik a főpolgármestert, hogy erről a lehetőségről tájékoztassa a fővárosi lakosságot.  Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd.MTI/MCOnet

Fotó: budapest.hu, tarlosistvan.hu