Tarlós István avatta el Albert Flórián egész alakos szobrát és Fradi Sas-szobrát

A Groupama Aréna főbejáratánál tartott szoboravató ünnepségen részt vett Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Tarlós István főpolgármester, valamint Albert Flórián családtagjain kívül az egyesület baráti körének képviselői és korábbi labdarúgók is.

\"Tarlós
Felavatták csütörtökön Albert Flóriánnak, a Ferencváros három éve elhunyt aranylabdás futballistájának egész alakos szobrát az új Fradi stadion előtt. A szoboravatás után került sor a Fradi Múzeum megnyitójára, amelyen Kubatov Gábor elmondta: ez Magyarország legmodernebb múzeuma.

A szombati Fradi Családi Ünnep keretében tartott Sas-szobor avatásán. Tarlós István főpolgármester reményét fejezte ki, hogy a 16 méter szárnyfesztávolságú, 15 tonnás szobor Budapest új nevezetessége lesz. Beszédében a Ferencváros történelmét méltatva megemlékezett arról, hogy az FTC 1965-ban megnyerte az Európa Liga és UEFA kupa elődjét a Vásár Városok Kupáját. 1967-ben pedig Albert Flórián nyerte el (eddig egyedüli magyarként) a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát. Maga a klub pedig számos olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak.


Fotó: Majtényi Mihály

Forrás: budapest.hu