Tarlós István: A szociális béke a munka világának szereplőin múlik


Tarlós István főpolgármester is részt vett a Budapesten megtartott Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 25. évfordulójának XVI. Kongresszusán.

 Tarlós István főpolgármester


Tarlós István beszédében úgy fogalmazott: ha az elmúlt évek tükréből tekintünk a jövő felé, számos olyan célt is említhetünk, amiben igen jó együttműködési lehetőségek rejlenek. Ilyen lehet például az, amit a Liga is az elfogadásra váró programjában a legfontosabbak között említ, hogy megtanítsuk a fiatalabb nemzedéket arra, hogyan lehet jó munkavállaló. Mint mondta: „Budapest Önkormányzata ösztöndíjakkal, gyakornoki állásokkal és egyéb más formában igyekszik támogatni ezt."

A városvezető kifejtette: „A szociális béke alapvetően a munka világának szereplőin múlik. Ma a munkaadók, a munkavállalói érdekképviseletek és a kormány, vagy a különböző ágazati minisztériumok, az önkormányzatok közötti egyetértés a közös cél érdekében nem csak lehetséges, hanem szükséges is. Tarlós István főpolgármester hozzátette: „Szeretném biztosítani az itt jelenlévőket, minden budapesti vállalatnál dolgozót, hogy Budapest Főváros Önkormányzata felelős partner ebben az együttműködésben.


Forrás: budapest.hu

-kt-