Szoftverfejlesztő bővíti budapesti irodáját

Cloudera szoftverfejlesztő cég 3 milliárd forintból bővíti magyarországi irodáját, ezzel a világon a második legnagyobb fejlesztő központját hozza létre Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a befektetésekért folytatott versenyben a digitális környezet kialakítása lesz a legfontosabb tényező, a jól képzett pályakezdők itthon tartásában pedig a technológiai beruházásoknak lesz kulcsszerepük. A Cloudera beruházásnak köszönhetően 1100 négyzetméterrel nő a budapesti iroda és 250 új munkahely létesül 2019 végéig, ezért a kormány 605 millió forinttal támogatja a bővítést - tette hozzá.

 

Szoftverfejlesztő bővíti budapesti irodáját

Cloudera szoftverfejlesztő cég 3 milliárd forintból bővíti magyarországi irodáját

 

Cloudera bővítése magyar egyetemi együttműködéssel valósul meg, a kormány stratégiai gazdasági szereplőnek tekinti a fiatalokra építő szoftverfejlesztő vállalatokat. Sógor Áron, a Cloudera Hungary igazgatója hangsúlyozta, hogy Magyarországon egyre inkább érdemes befektetni, és reményét fejezte ki, hogy a bővülő iroda a technológiai fejlődés meghatározó vezetőit fogja képezni. A fejlesztést mérföldkőnek nevezte a cég történetében, hozzátéve, hogy a Cloudera nagy hangsúlyt fektet a tehetségek felkutatására.  

 

MTI/T.D.