Szeptemberben adják át a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt

A kontinens második legnagyobb kutatás-fejlesztési központja épül Budapesten a Bosch vállalatnál.

Hatalmas fejlesztésekben van jelenleg a Bosch nagyvállalata Magyarországon és Budapesten, hiszen a cég idén szeptemberben tervezi átadni a magyar fővárosban az egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztési centrumot. 

Az új központnak óriási szerepe lesz a Bosch életében, hiszen az elektromobilitáshoz és az automatizált vezetéshez kapcsolódó fejlesztések főleg itt folynak majd. A Bosch ezzel a projekttel tulajdonképp egy komoly elismerést nyújt Magyarországnak: már nem csak egy összeszerelő ország vagyunk, hanem a jövő technológiák fontos gyárai is itt épülnek fel.

bosch_torzs_bpn

Európa 2. legnagyobb K+F központja épül Budapesten

Hiába a korábbi koronavírus vagy a háború, a Bosch szünet nélkül fejleszt a magyar területeken, elősegítve ezzel az Ipar 4.0 programot is. Szintén előnyös a magyar jövőre nézve, hogy az országunkban tapasztalt éves növekedés 2021-ben meghaladta a Bosch átlag növekedését.

Korábban a Bosch támogatásával jött létre az Eötvös Loránd Tudományegyetemen hazánk legelső mesterséges intelligenciával foglalkozó ipari és egyetemi tanszéke, ahol a hallgatók olyan iparágakkal ismerkedhetnek meg, amelyek a jövőt képezik: a robotikával, az automatizációval, az autonóm járművekkel, illetve a gépi látással.

Forrás: Makronom
CS.SZ.