Sorra újulnak meg Budapest fürdői

A felújított és bővített Palatinus Strandfürdő immár egész évben várja a látogatók, az átadáson Tarlós István főpolgármester hangsúlyozta, hogy a beruházás mérföldkő a Palatinus mozgalmas életében.

A főpolgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy a beruházás keretében egy fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki, valamint finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre.

 

Átadták a felújított és bővített Palatinus Strandfürdőt

A Palatinus Strandfürdő felújítása mérföldkő a fürdő mozgalmas életében

 

A Margitszigeten további beruházások is megvalósultak, megújultak a sétányok és a játszóterek, további MOL Bubi állomásokat telepítettek, 43 ezer négyzetméteren gyepesítettek és több mint 180 ezer növényt telepítettek. Az elmúlt években sorra újultak meg a budapesti fürdők: 2014-ben bővítették a Rudas fürdőt, 2015-ben a Dandár fürdőt, a következő évben a Paskál strand következett, idén a Palatinus volt soron, jövőre pedig a tervek szerint a csillaghegyi strandot, 2019-ben a pesterzsébetit, 2020 környékén a Király fürdőt szeretnék megújítani.

 

/T.D.