Seszták Miklós és Tarlós István mutatta be főváros 2020-ig szóló fejésztési terveit

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerint a Főváros komoly és alapos tervezési munkán van túl, amelynek kapcsán részletes tervdokumentum született.

A miniszter szólt arról, hogy a nagyvárosok életében az egyik legnagyobb kihívás a közlekedés megszervezése, értékelése szerint azonban Budapest közlekedése a világon mindenütt megállja a helyét. Öt olyan elemet sorolt, amely az élhetőbbé tételt szolgálta: a 4-es metró megépítését, az 1-es villamos meghosszabbítását, a budai fonódó villamosberuházást, a járműállomány megújítását és a P+R parkolók jelentős bővítését. Méltatta a kerékpár-útvonalak fejlesztését és a nemrégiben indult közösségi kerékpárrendszert is.


 

Elkészültek a főváros 2020-ig szóló tervdokumentumai

 


Ismét elhangzott: a 3-as metró ügyében személyesen folytat konstruktív és előremutató tárgyalásokat Tarlós Istvánnal, az állam pedig kész garanciát vállalni a beruházásra.Tarlós István főpolgármester beszédében ismertette, hogy az alapdokumentumok nagy részét a Fővárosi Közgyűlés és a nemzeti fejlesztési miniszter is jóváhagyta. Kifejtette: településfejlesztési és területfejlesztési stratégiáik is vannak.

 

MTI/MCOnet