Rengeteg modern villamos érkezik

A magyar fővárosba félszáz innovatív közösségi közlekedési eszköz érkezik.

Budapesten egy komoly jelentőségű beruházásról döntöttek, amelynek eredményeképp az Európai Unió 54 milliárd forintos támogatásával tovább fejlődik a főváros közösségi közlekedése.

Az említett összegből 51 innovatív, alacsonypadlós és légkondicionált CAF-villamost vásárol Budapest. A Budapesti Közlekedési Központ már korábban elindította a beszerzést, most pedig végre hivatalosnak mondható, hogy megkapják a korábban egyeztetett támogatást az Európai Uniótól.

villamos_torzs

Megújulhat az állomány

A korszerű villamosok érkezése nagy előrelépést jelent majd a budapesti közlekedési helyzet további javításában. Az új beszerzés nemcsak, hogy környezetbarátabb megoldást nyújt a közlekedésre, de csökkentheti a csúcsforgalmat is.

A közösségi közlekedés innovatív megoldásainak elterjedése hatalmas jelentőséggel bír az olyan nagyvárosokban, mint Budapest. A következő évtizedekben a nagyvárosi közlekedési rendszerek hatalmas változáson mennek keresztül. 

Amellett, hogy olyan okos városok jöhetnek létre, amelyek egyszerűbbé teszik a közösségi közlekedés használatát, tovább terjednek majd az elektromos járművek és megjelennek az önvezető modellek is.

Forrás: MTI
CS.SZ.