Pokorni Zoltán: Megkezdődhetnek a munkálatok a Normafánál!

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a terület rendezéséről kiírt helyi népszavazás eredményének ismeretében azt nyilatkozta, hogy a munkálatok hamarosan megkezdődnek a Normafánál.

„A Normafa rendezésével kapcsolatos népszavazás, helyi népszavazás során az igen szavazatok nyertek. Azaz az itt élők támogatták azt az önkormányzati szándékot, hogy a Normafát tegyük rendbe. Élni kívánnak azzal a lehetőséggel, amit a 2013-ban elfogadott Normafa-törvény adott számunkra. És élni kívánnak azzal a lehetőséggel, hogy a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy az általunk összeállított programot finanszírozza” – nyilatkozta Pokorni Zoltán.

 

 


Tájékoztató kisfilm a Normafa rendbetételéről

 
Orbán Viktor - miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában vasárnap- újságíróknak úgy nyilatkozott: igennel szavazott, mert családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat. A csaknem 7 milliárd forintos fejlesztés lényege, hogy a meglévő útvonalakat külön-külön használhassák a sétálók, a turisták, a futók és a kerékpárosok. Megújítanák a kiszolgáló létesítményeket, áthelyeznék és felújítanák a parkolókat, és szó van a fogaskerekű meghosszabbításáról is.


MTI/MCOnet