Podcast platformot indít a Telekom

A Magyar Telekom hamarosan elindítja a podcast.hu oldalt, ahova összegyűjti a legjobb csatornákat.

Az új weboldalon a felhasználók szöveg alapján kereshetik a számukra érdekes és releváns tartalmakat. A keresést egy szövegfelismerő algoritmus segíti, ami átalakítja a podcastokban felvett beszélgetéseket szöveggé. Az oldal kereső szolgáltatása ingyenes lesz a platform használói számára.
 
Az IAB Hungary és az NRC Kft által készített piackutatások kimutatták, hogy legalább 800 ezer ember hallgat heti rendszerességgel valamilyen témában podcastot.
 
A podcastok közötti keresést szövegfelismerő algoritmus segíti
 
Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója kijelentette:
 
„A podcastek megjelenése demokratizálja a hagyományos rádiós tartalomgyártást, és mindenki számára könnyebbé teszi azt, hogy megossza gondolatait a világgal. Ez – a puszta szórakozáson túl – lehetőséget ad a tanulásra, az egyéni horizontok tágítására, műfaji kísérletekre, vagy akár komoly társadalmi diskurzusok katalizálására is. Mi a Telekomnál hiszünk benne, hogy ez egy újabb nagyszerű eszköz arra, hogy a kor embere egy újabb digitális lépést tegyen előre és ezáltal fejlődjön. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy egyedi innovációval könnyítjük meg azt, hogy a legrelevánsabb tartalmak a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el. Célunk, hogy a hamarosan elinduló podcast.hu a magyar podcast világ epicentrumává váljon.”
 
A telekommunikációs vállalat 2 évvel ezelőtt indította el a Magenta podcast csatornáját, ahol szakértők segítségével beszélgetnek az embereket körbe vevő digitális világról. Ez a csatorna kiemelt szereplője a magyar podcastpiacnak, amit a Magyar Telekom folyamatosan nyomon követ.
 
A Magyar Telekom szeptember végén Debrecenben nyitott egy podcast szobát a KraftLab közösségi alkotótérben olyan fiatalok számára, akik ezen a területen szeretnének dolgozni.
 
BG
Forrás: MTI, HVG, IOTMagazin
A képek illusztrációk