Parkfelújítás a III. kerületben

Varga Mihály Bús Balázzsal, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármesterével jelentette be, hogy 470 millió forintos támogatással két park újul meg hamarosan a III. kerületben. 

A Szépvölgyi úti és a Lékai bíboros téri park 2018 első felében újul meg - adott tájékoztatást a nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy Óbuda korábban is Budapest életerős kerülete volt, az elmúlt néhány évben pedig további lendületet kapott. Mindkét park közösségi tervezéssel készül, az önkormányzat a lakókkal közösen döntötte el, hogy hol, mire van a leginkább szükség, mikor lesz igazán célszerű az átalakítás és mely feladatokkal kell kezdeni a munkát – hangsúlyozta Varga Mihály.

 

Két park újul meg hamarosan a III. kerületben

470 millió forintos támogatással két park újul meg Óbudán

 

Hozzátette: így lesz ez a két megszépült park valóban az óbudaiaké, mert nemcsak a tervezőasztaloknál, hanem az itt élők gondolataiból született. Bús Balázs elmondta, hogy a Szépvölgyi úti park átépítésére 240 millió forintot fordít az önkormányzat: átépítik a burkolatokat, megújulnak a zöldfelületek és a parkolók, új kerékpártárolókat alakítanak ki és a szervizút felújítására is sor kerül. Emellett végre megnyugtató megoldása lehet az évtizedek óta itt lévő beomlott légópince problémájának is, ezzel az itt élők régi kívánsága is teljesül. A Lékai bíboros téren pedig – 230 millió forintos kormányzati támogatással – 1848-as emlék- és pihenőpark valósul majd meg. A tervekben a közösségi terek mellett Czetz János honvédtábornok szobrának elhelyezése is szerepel.

 

NGM/T.D.