Pályázati pénzből megújul a terézvárosi Jókai Tér

Bár egy ideje már nyilvánosságra kerültek a Jókai tér megújítására vonatkozó komplex tervek, de új információk alapján a tér felújítása már a nyáron megkezdődhet. A tervek még a 2018-as választási ciklusban a lakossági kérések figyelembe vételével készültek el, melyről 3 lakossági egyeztető fórumot tartottak.

A 2019-es választásokat követően az új önkormányzati vezetés konkrét terveket kapott, így megkezdték az előkészületi munkákat. Nemrég online lakossági fórumon ismertették a terveket. A felújítás során pihenőparkot alakítanak ki sok ülőbútorral, pergolával és irodalmi olvasósarokkal. A meglévő fa és növényállomány mellé új zöldnövényeket telepítenek évelő virágágyásokkal, valamint egy színpad-helyet is építenek, ahol közösségi és kulturális eseményeket tartanak majd.
 
 
Emellett új térburkolatokat, kerékpártárolókat, játszóeszközöket is elhelyeznek, melyek illeszkednek a tér irodalmi múltjához. A korszerűsítésnek köszönhetően a park rendezettebb és átláthatóbb lesz.
 
 
A Jókai tér parkosított része a továbbakban is kerítéssel lesz körbevéve, ezért csak korlátozott időben lehet látogatni. A park világítása is korszerűsödik, esztétikus lámpaoszlop-családokkal világítják majd be a teret. Minden irányból 30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be, a parkolás is rendezettebbé fog válni.

A tervek készen állnak, a terézvárosi önkormányzat elindította a kivitelezőre vonatkozó közbeszerzési eljárást. A megvalósításhoz az önkormányzat a Tér_Köz városrehabilitációs pályázaton 200 millió Ft-ot nyert el 2016-ban. 
A kivitelezés várhatóan a nyáron kezdődhet el.
 
BG
Forrás PestBuda.hu, Funzine.hu