Ősszel folytatódnak az útfelújítások Budapesten

2015. őszén számos útfelújítási munkálatra kell számítani a belvárosban, melyek a közlekedés fejlesztését szolgálják.  A BKK mindent megtesz, hogy a jelenlegi forgalomkorlátozások a lehetőségekhez képest a legkisebb kényelmetlenséget okozzák a fővárosban közlekedőknek.

Várhatóan szeptember 30-áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Bertalan Lajos utca és Szent Gellért tér között a távhővezeték felújítását végzik.

A  Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása és a hozzá kapcsolódó forgalomkorlátozás várhatóan 2015. október 30-ig tart. A felüljáró jelenleg 2x1 sávon járható.

Várhatóan szeptember 30–áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Tétényi út és a Szent Gellért tér között mindkét oldalon a kandeláber világítótestek cseréjét végzik. A jelzőlámpás kereszteződésekben és a buszmegállókban este 20 órától reggel 6 óráig, a többi szakaszon reggel 9 órától 16 óráig várható munkavégzés.

Valószínűleg szeptember végéig a XI. kerületi Homonna utcától kifelé haladva a szélső sávban gázvezeték építést végeznek, a Rahó utcától kifelé a Pannonhalmi útig pedig folytatódik a vízvezeték-építés. 2015. augusztus 25-étől a Budaörsi úton a BAH-felüljáró (Villányi út) és a Pannonhalmi út közötti szakaszon pedig útfelújítás kezdődött, mely munkák várhatóan 90 napig tartanak.

 

Budapesti Közlekedési Központ (BKK), beruházás

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jelentős beruházásokat tervez ősszel

 Várhatóan év végéig a III. kerületi Bécsi úton a vasúti átjárót teljesen lezárták a forgalom elől. A kétirányú forgalom számára új ideiglenes, 3,5 méter széles út épült (az átjárótól kb. 30-50 méterre). A terelt szakaszon 30 km/órás sebességkorlátozást, és előzési tilalmat vezettek be.

December első feléig felújítják a Pillangó utcai P+R parkolót, ezért útszűkületre kell számítani a Kerepesi út és Albertirsai út kereszteződésében. A felújítás idejére a parkoló teljes területét lezárják.

A tervezett pontosabb munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról a BKK közleményeből lehet tájékozódni.


-kt-


Fotó és forrás: BKK, budapest.hu