Önjáró buszokkal újít a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tovább korszerűsíti járatait.

Modern autóbuszokat állít forgalomba Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A központi vállalat már januárban átadja a forgalomnak a legújabb modelleket. A tájékoztatás alapján 10 új járművel bővült a cég.
 
A BKK főleg olyan trolibuszokkal bővítette flottáját, amelyek alacsonypadlósak és fel vannak szerelve a legmodernebb kiegészítőkkel. A korszerű modellek egyébként Csehországból érkeztek a fővárosba és már át is estek az ilyenkor szükséges teszteken.
 
A Plzenből érkezett autóbuszok teljes mértékben akadálymentesítettek, légkondícionálóval felszereltek és képesek minimum 4 kilométert megtenni önjáró beállításban is. 
bkk_torzs
A buszok önjáró üzemmódban is közlekednek
 
A modellfrissített buszok több vonalon is bevethetőek lesznek Budapesten. Elsődlegesen, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és 82A vonalon találkozhatnak az utasok a legújabb fejlesztéssel. 
 
A beszerzés másik fő előnye a modernizáció mellett az volt, hogy egy közel 9 éves megállapodás értelmében a járművek a 2014-ben megvásárolt buszok áraival megegyeznek. 
 
Ezzel a innovációval látható, hogy a BKK egyre nyitottabb az olyan buszok forgalomba állítására, amelyek környezetkímélőbbek és önjáróan is képesek működni.
 
Forrás: MTI, BKK
CS.SZ.