Nemzetközi ingatlantanácsadó nyit irodát Budapesten

A Cushman & Wakefield Budapestet választotta Portfolio Services Center részlegének új helyszínéül. A beruházás 250 új munkahelyet hoz létre, amihez a kormány képzési támogatással járul hozzá.

A Cushman & Wakefield 1991 óta több milliárd forintot hozott be az országba, amiből több százezer négyzetméter irodaház, ipari csarnok és bevásárlóközpont épült. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint idén már a nyolcadik amerikai nagyvállalati beruházás érkezik a beruházásösztönzési programon keresztül Magyarországra, amelyek 30 millió dollár befektetést és 1100 új munkahelyet jelentenek. 

 

Nemzetközi ingatlantanácsadó nyit irodát Budapesten

Az ipari és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó Cushman & Wakefield Budapestet választja Portfolio Services Center részlege helyszínéül

 


A száz éve alapított Cushman & Wakefield a világ egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata, 70 országban 300 irodája van és 42 ezer munkatársat foglalkoztat. A tárcavezető szerint a beruházás újabb lehetőség arra, hogy Magyarországon maradjanak a versenyképes tudással rendelkező fiatalok, és meggyőzze a külföldön dolgozókat, hogy hazajöjjenek. Az új budapesti központból segítik majd a külfödi ügyfeleket abban, hogy hol fektessenek be, hol hozzanak létre kutatás-fejlesztési központokat, új gyárakat, Budapestről fogják a tranzakciókat lebonyolítani, itt fogják kezelni a szerződéseket, ingatlanokat. 

 

 

MTI/T.D.