Nahát - Mégsem azokat kapták el, akik betörtek a pesti luxusboltba?

Mégsem a budapesti Louis Vuitton üzlet kirablóit kaphatta el a rendőrség 12 órával a betörés után. Az előállítottak ugyanis a jelek szerint nem voltak a helyszínen.

Mint arról hírt adtunk, április 15-én hajnalban autóval tolattak be az Andrássy úti Louis Vuitton luxusüzletbe a rablók, akik a kezük ügyébe került minden tárgyat elvittek, dobozokkal felszerelkezve érkeztek és több 10 millió forintnyi árut zsákmányoltak.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a feltételezett elkövetőket 12 órán belül azonosították és elrendelték a letartóztatásukat.
 
Az RTL Klub híradója szerint azonban mégsem a valódi elkövetőket sikerült elkapni – a montenegrói és horvát állapolgárságú két férfi állítja, hogy nem voltak a helyszínen, az ügyészség pedig egyetért ezzel – írta a 24.hu.
 
Az RTL-nek Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta: néhány órával a betörést követően a két férfi segített az elkövetőknek. Az egyikük taxival szállította el a dobozokba csomagolt bolti árut.
 
Az RTL információi szerint egyikük tagadta tettét a bíróságon, a másikuk pedig azt mondta: nem is tudta, hogy mit pakol.
 
Egyik férfi ügyvédje jelezte, hogy a bolti rablásról készült felvételekn nem a védence látható, vagyis hibás a gyanúsítás.
 
A fentiek ellenére a két férfi letartóztatását elrendelték, mert fennáll a szökés veszélye – attól is tartanak, hogy ha szabadon engednék őket, felvennék a kapcsolatot a tettesekkel. A letartóztatás ellen azonban mindketten fellebbeztek – tudatta a 24.hu.
 
B.A.